WoS-XML automatikus idéző import

2024. február 26.

Igyekszünk sűríteni az automatikus WoS-XML importok számát, így az elmúlt 2 hétben ismét elindítottuk a letöltés, ami mostanra befejeződött. Ennek során létrejött közel 139 ezer új, nyilvános idézés kapcsolat, valamint letöltésre került ~ 79 ezer új idéző közlemény.

Azoknál a idéző közleményeknél, ahol egy feltételrendszer szerint automatikusan nem dönthető el, hogy duplum-e vagy sem, "Import, duplumgyanús" státusszal, és nem nyilvános közleményként kerülnek be az MTMT-be.

Lásd: duplumgyanu_v2_220715_1.pdf.

Ezeket a közleményeket az intézményeknek át kell nézniük. A nem nyilvános duplumok törölhetők, illetve ahol nincs szó duplumról, ott az idézések nyilvánossá tehetők.

Annak érdekében, hogy a duplumgyanús idézők letöltését (s ez által az utolagos munkát) csökkentsük, az alábbiakat érdemes megtenni:

A duplumkezelés során 2 kiemelt azonosító egyezése esetén automatikusan duplum tekintjük a rekordot, s az nem kerül betöltésre. Ez alól speciális esetekben lehet kivétel, pl. ha van egy harmadik kiemelt azonosító is, ami viszont nem egyezik, de az esetek többségében így jól azonosíthatók a duplumok.