Magyar Tudományos Művek Tára

Mentés és feltöltés a BME WoS CPCI adatbázisból

http://www.mycite.omikk.bme.hu/

Prof. Kollár István (BME VIK) az alábbi információ közzétételét kérte:

Figyelem! A Web of Science Proceedings adatbázisából importált konferenciacikk-rekordok hibásak lehetnek. Részletes információ és import előtti file-javítás: kattintható link.


Mentés WoS CPCI adatbázisból

A Web of Science-ben kereshető és a BME-ről elérhető adatbázisok köre novemberben kibővült a két conference proceedings adatbázissal:

– Science Citation Index Expanded (SCI-EXPANDED)--1975-present
– Social Sciences Citation Index (SSCI)--1975-present
– Arts & Humanities Citation Index (A&HCI)--1975-present
– New Conference Proceedings Citation Index- Science (CPCI-S)--1990-present
– New Conference Proceedings Citation Index- Social Science & Humanities (CPCI-SSH)--1990-present

Akinek a WoS oldal ezeket mutatja, az kereséskor automatikusan látja és megkapja az ezekben szereplő saját cikkek és idéző cikkek adatait. Ez nagyon jó, csak az a baj, hogy a Web of Science hibájából az exportált típusmegjelölés hibás (könyv vagy könyvfejezet), amit a BME-PA illetve MTMT így ezzel a hibával importál. Ezt gyorsan meg kell oldanunk, addig is, amíg a BME-PA illetve MTMT felkészül a korrekcióra (vagy a WoS javít, amire kisebb az esély).

A BME-OMIKK felkérésére doktorandusz-hallgatónk, Sárközy Péter elkészített egy olyan programot, amely a letöltött file-okat korrigálja. Letölthető innen (dátuma: 2011. jan. 3.):

Windows program
Ezt a programot egy kiválasztott könyvtárba kell menteni, és elindítás után kicsomagolja magát. Ezután a wos_conv.exe program futtatható.

Linux/Unix program
Ez a program a letöltött file-okat a BME-PA-ba importálhatóvá módosítja (vájtfülűeknek: konferenciacikkeknél PT B ? PT C, PT S ? PT C). Azt javasoljuk tehát szerzőinknek, hogy a Web of Science-ből exporttal kapott file-okat import előtt egyelőre ezzel módosítsák.


Példa: ebből: savedrecs-gyujt-cit.txt ez lesz: savedrecs-gyujt-cit-PT-C.txt

Az MTMT-ben (ha ehhez készítjük elő az adatokat, a "remove entries" opciót be kell kattintatni) ez sajnos csak részben segít: itt az import egyelőre PT C-ből nem konferenciacikként, hanem könyvfejezetként importál. A hibát már jeleztük az MTMT-nek, reméljük, hamarosan javítani tudják. Ha megtörténik, ezt a weboldalt módosítani fogjuk, hogy aktuális információt mutasson. Addig a program MTMT-s opciója ("remove entries": a hibás proceedings-cikkek törlése konverziójuk helyett) segít: legalább a hibás import megszűnik. A Minerva idézőpótló funkciója már a fentieknek megfelelően működik: a BME-PA esetében korrigál, az MTMT esetében a hibás rekordokat egyelőre kihagyja.

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575