Magyar Tudományos Művek Tára

Előzmények

A projekt 24 MTMT-tagintézmény együttműködésével indult, a felsőoktatási intézmények folyamatosan csatlakoznak. A lefedettség 85-90%-os a felsőoktatás oktatói, kutatói létszámát alapul véve. Az MTA kutatóintézeteinél ez már most 100%.

Az MTMT tagintézmények szerződésben vállalták, hogy a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó adatfeltöltést határidőre befejezik. A nagymennyiségű adatbevitelt az MTA KIK MTMT Osztályának munkatársai által felkészített, jellemzően könyvtáros és/vagy könyvtár-informatikus végzettségű adatkezelők végzik. Számuk jelenleg is meghaladja a 200 főt.

A projektgazda a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtára (MTA KIK). Az MTA 2011. évi decemberi közgyűlésének határozata alapján a Könyvtárba, mint jogutód szervezetbe olvadt be a korábban MTMT-t működtető MTA Kutatásszervezési Intézet.
Az intézmény nagy hagyományokkal, egyedülálló könyv- és folyóirat állománnyal, széles info-kommunikációs háttérrel, nemzetközi együttműködésben is tapasztalt munkatársakkal rendelkezik. Az MTMT adatbázis és program üzemeltetését, folyamatos fejlesztését, országos feladatainak koordinálását az MTA KIK MTMT Osztálya látja el. A tudományelemzési feladatokat az MTA KIK Tudománypolitikai és Tudományelemzési Osztálya végzi.           
A projektgazda szervezet hivatalos képviselője: Dr. Monok István, az MTA doktora, az MTA Könyvtárának főigazgatója.  
Az MTMT – TÁMOP projekt vezetője: Seres József osztályvezető, könyvtár-informatikus, 2010-től az MTMT Koordinációs Iroda vezetője.

Keresés az adatbázisban

Új Széchenyi Terv
A Magyar Tudományos Művek Tára (MTMT) publikációs adatbázis szolgáltatások országos kiterjesztése

Kérdése van?

Amennyiben kérdése lenne az MTMT rendszerének használatával kapcsolatosan, kérjük, hogy először tekintse át a Helpdesk és a gyakran ismételt kérdések oldalait.

Ha ott nem talál kielégítő választ, az alábbi elérhetőségek valamelyikén keressen minket:

+36-70 411-0576
+36-70 411-0575