Befejeződött a WoS-XML automatikus idéző import

2022. december 26.

A letöltés során létrejött 428 305 új, nyilvános idézés kapcsolat, és letöltésre került 218 988 új idéző közlemény. A letöltés során a "WoS/MTMT nem egyezik" státuszba került kb. 2800 rekordot (valmint a korábbi ilyen, még nem kezelt rekordokat) az intézményi adminisztrátoroknak meg kell vizsgálni, s a hibákat, eltéréseket javítani. Az így megjelölt rekordok esetén a bibliográfiai adatok eltérése, vagy a WoS azonosító helytelensége miatt nem történt idéző letöltés.

Ezt követően a rekord státuszát is vissza kell állítani, különben nem vesz részt a következő idéző letöltésben sem. Amennyiben a javítás után teljes az egyezés, úgy a státusz egyeztetettre állítható.

Azoknál a idéző közleményeknél, ahol egy feltételrendszer szerint automatikusan nem dönthető el, hogy duplum-e vagy sem, "Import, duplumgyanús" státusszal, és nem nyilvános közleményként kerülnek be az MTMT-be.

Lásd: duplumgyanu_v2_220715_1.pdf.

Ezeket a közleményeket az intézményeknek ugyanúgy át kell nézniük, mint a "WoS/MTMT nem egyezik" státuszt kapottak. A nem nyilvános duplumok törölhetők, illetve ahol nincs szó duplumról, ott az idézések nyilvánossá tehetők.