Szakterületi adatok beállítása

2023. október 2.

Az MTA KIK MTMT Osztály munkatársai az AAT adatbázisban szereplő, doktori fokozattal rendelkező és akadémikus szerzők esetében beállították a szakterületi táblázatot, ahol ez eddig hiányzott.

A beállítás a https://mta.hu//koztestuleti_tagok oldalon a "Köztestület" / "Tagság" pontok alatt szereplőknél történt Rendes, Levelező és MTA Doktora címmel, valamint Tudomány doktora fokozattal rendelkezők esetében.

Bibliometriai értékelések esetén nélkülözhetetlen a szakterületekre bontás - amit a közlemények, szerzők, intézmények szakterületi besorolása ismeretében lehet elvégezni.

Az MTMT a szerzők szakterületét jelenleg a személyhez beállított szakterületi táblázat vagy a "Tudományosztályozás - MTA" személyi adat alapján lehet az MTMT-ből kinyerni.

Kérjük a szerzőket, ellenőrizzék a hozzájuk rendelt tudományterületi táblázatot ("Adataim szerkesztése" / "Szakterületi összesítés"), és állítsák be személyi adatlapjukon az MTA Doktori Tanácsa beosztása alapján a művelt tudományterület(ek)et ("Tudományosztályozás - MTA")!

Természetesen figyeljenek a közleményeik Frascati-beosztás szerinti tudományterületi beállítására is!

Jelenleg nagyjából minden második szerző - több, mint 33ezer fő! tudományterületét ismerjük.